Sponsor av Villmannsliv

Sponsor av Villmannsliv
Sponsor av Villmannsliv

lørdag 16. november 2013

Tur til Øvre Heimredalsvatna:

Tur til Øvre Heimredalsvatna:
 
 
Igjen er jeg sent ute med turrapporten. Dette er et regulert vassdrag med Nedre Heimredalsvatnet som det største vannet. Du finner plassen ute på Eggum, Vestvågøy kommune. Det nedre vannet ligger på 8 meters høyde, mens de øvrige vannene ligger på henholdsvis 228 meter og 338 meter. Plassen er omkranset av store fjellmassiv som Jellvollstinden, Blåtinden, Middagsheia og Utdalsheia.
 
Bakgrunnen for denne turen var at jeg fikk et lite tips om at det skulle være fin fisk i de Øvre Heimredalsvatna.
 Jeg måtte spørre meg litt rundt, for å i det hele tatt finne ut hvordan jeg skulle komme meg opp. Området er usedvanlig bratt og ugjestmildt.
 
 
 
 
Her ser jeg utover Eggum naturreservat. Nedre Heimredalsvatnet ligger under meg.
 
 
Ved første øyekast ser det helt umulig ut å komme opp fjellsiden. Ved siden av kraftstasjonen til Lofotkraft går stien opp. Den er nesten umulig å se selv om du står rett ved siden av den.
 
 
 Dette er et fint turområde som er mye brukt av turister, spesielt sommerstid. Det er mye sau i området så husk å lukk grindene etter dere. Det er fin fisk i det Nedre Heimredalsvatnet, men den er veldig plaget av mark.
 
 
 
 Her vises det nederste av de to Øvre Heimredalsvatna. Dette er et fint område som jeg helt sikkert skal utforske litt nærmere. Jeg fikk ingen fisk. Så heller ikke et eneste tegn til liv i dette vannet. Jeg fikk senere høre av en lokal innbygger at det aldri hadde vært fisk der oppe....Uansett så skal jeg opp igjen til våren. Fiskestanga kommer nok til å være med meg på den turen også. Jeg må jo opp til det øverste vannet også for å se....

2 kommentarer:

 1. Flott blogg men et kart med steds angivelse hadde vært kjekt.
  Den stien som man ikke ser høres veldig spennende ut.

  SvarSlett
 2. Takk for tilbakemeldingen Rolf. Det er litt bevisst at jeg ikke går så veldig i detalj når det gjelder stedsangivelse.
  Spesielt denne plassen er en enorm turistplass om sommeren. Skriv meg en mail så kan jeg forklare nærmere.
  Jens r

  SvarSlett