Sponsor av Villmannsliv

Sponsor av Villmannsliv
Sponsor av Villmannsliv

Femundsmarka 2010


Denne turen var planlagt som første del av et 4 ukers langt villmarkseventyr. Turen var i utgangspunktet planlagt til å vare i 3 uker, men ble kortet ned til 2 uker. Grunnen til det var at dette var den første langturen vår med kano og vi var litt usikre på hvor lang tid vi egentlig ville bruke. Tur nummer 2 som ble Børgefjell, ble forlenget med en uke, noe som vi ikke angrer på i det hele tatt!!

Turen begynte den 14. Juni og startet fra svensk side, nærmere bestemt Kärringsjøvollen. Planen var å komme oss (Frode, meg og Ozzy) ned til Rogen, for så å fortsette oppover Reva via Styggsjøane, og over til Røa vassdraget.

Turen gikk som planlagt og været var pent store deler av perioden. Oppe i Reva fikk vi sterk vind og måtte ligge værfaste i 3 døgn, det var bare så vidt vi kom oss over Revsjøen den tredje dagen. Bølgene gikk oppi begge kanoene og spruttrekket som vi faktisk hadde med oss burde selvsagt vært montert. Reva- vassdraget var en fantastisk opplevelse, og for en padleperle!! Har du planer om å ta turen inn hit så bør denne så absolutt besøkes.

Når det gjelder Styggsjøene så var også denne plassen utrolig fin, så han som har funnet opp navnet vil vel ha plassen for seg selv. Bærestiene langs hele løypa var bra, og det bar preg av at det er en del folk som bruker disse regelmessig. Vi var heldige på vår tur i terrenget. Vi traff bare på noen enslige sjeler i løpet av den første uka. Det ble mer og mer folk jo lenger ned i Røavassdraget vi kom.

Når det gjelder fiske, og spesielt så tidlig på sommeren, sier det seg egentlig selv at det ble mest av harr og abbor. Det skal vel nevnes at Frode fikk en ørret i begynnelsen av turen på 1,3 kg. Et nydelig eksemplar som ble tatt i Rogen. Utenom dette fikk jeg en fin ørret i en av kulpene i Røa. Tror denne var på ca 700 gram. Harr fikk vi masse av. Fin stor harr og masse abbor fikk vi så mye av at vi faktisk ble litt lei. Den største harren på 1,4 kg gav vi vekk til noen ungdommer i en kano. De såg veldig sultne ut og de fortalte at de hadde basert maten på fisk, vi forstår sulten....

I løpet av denne toukers- perioden tok vi oss tid til en runde hvor vi gikk opp på Kratlvola og ned på andre siden langs Grøtåa. Også denne plassen var utrolig flott. Det var litt mer folk på denne siden så det bar litt mer preg av at denne elva er en populær ørret elv. Selve Femundsmarka er lett orientere i, litt verre er det å gå til fots. Steinete terreng krever gode sko og skarpe øyne når en skal lete opp teltplasser. Her bør en begynne litt før det mørkner!

Alt i alt en fantastisk tur som har satt spor hos både meg og Frode!

Oversiktsbilde over deler av turen.

Donald Duck junior??

Typisk rast av det litt lengre slaget. Livet er herlig!!

Flott kveld i StyggtjonnanVi tar oss en pause i fiskingen.
 
Flott stemning!
Mat ble det jaffal, selv om det ble lite ørret.
Børre viser seg midt i bildet.
Ozzy'n min er litt kjappere enn originalen...
Flott avslutning på en fantastisk tur.