Sponsor av Villmannsliv

Sponsor av Villmannsliv
Sponsor av Villmannsliv

Børgefjell 2010

Børgefjellet er neste stopp på vår 4- ukers villmarkseventyr. Vi har nettopp hatt to uker med fantastisk natur i Femundens villmark. Forventningene er kjempestore på dette området. Begge to har lest en hel del om børgefjellet, og gleden av å få ny pers på fiskefronten ligger og kribler i kroppen.

Vi valgte å korte inn turen i Femunden fra 3 til 2 uker. Dette gjorde vi for å få mest mulig ut av nettopp denne fantastiske plassen. Børgefjellet skuffet ikke!

Turen begynte med en middels bratt stigning gjennom bjørkeskogen. Når vi kom opp på toppen og fikk se utover landskapet tok dette nesten pusten fra oss. Forventningene vår steg betraktelig.
Nede i dalen rant en stor, heldigvis grunn elv gjennom landskapet. Når denne var passert gikk turen videre oppover mot Jengelvatn. Fiskestanga var flittig i bruk, men storfisken lot vente på seg. Selv om fisket begynte relativt greit med en fin ørret på halv kiloen i Orrekvatnet. Vi konkluderte tidlig på turen at vanntemperaturen var litt i kaldeste laget for et optimalt fiske, men dette satt ingen stopper for fiskestang- svingingen.
Elvene i parken er veldig vanskelige å passere, noe vi ikke gjorde ( for vi har tenkt oss på tur neste år også).
Vi vandret videre innover mot Jabpenjaavretjh mens vi avfisket det meste vi kom over av kulper og vann. Vi fikk noen småørret innimellom,som var nok til at vi holdt motet oppe. På det lengste fisket vi i 3 dager uten å få et eneste napp!

Når vi snakker telting og leirslaging er Børgefjellet en enkel plass å være. Bålfyring derimot, er litt vanskeligere å få til... Store bål er nesten umulig, men mindre bål på vierkratt er ikke noe problem. Vi hadde flere småbål, akkurat store nok til et oppkok av en kjel kaffe.

Været på turen var helt fantastisk!! Fisket løsnet også etter hvert. Etter hvert fikk vi mer fiskelykke, sjekk bildet nedenfor som beskriver følelsen da jeg fikk den første fisken med litt størrelse! 750 gram stoppet vekta på, og turens største ørret var et faktum. Endelig!!

Børgefjells turen var helt super, og lenge før turen var over bestemte vi oss for at hit skulle vi igjen.

Den planlagte turen i 2012 skal også være i denne parken, men et annet mer bortgjemt sted.  :)



Turens fineste teltplass!
Også Ozzy koste seg i Børgefjellet.


Oversiktsbilde over området vi vandret i.
Lite fisk. Jeg er sikkert drittlei.....

Lufting av tær er viktig. Spesielt den med betennelse i.
Bål på vierkratt.

Her nyter vi kvelden.
Det gliset er ekte! 3 dager uten en fisk, men så.....
Børgefjellet er nydelig.
Jaja. Fjelltur er ikke bare slit......
Teltet til Frode. Vassdraget i bakgrunnen ble grundig avfisket uten et napp.
Elvene i børgefjell er vanskelig å krysse.
Børgefjellets høyeste fjell, Kvigtind. Et fantastisk skue.

Også her ble det fisket uten resultat.

På vei hjem.  Vi hadde egentlig ikke lust.......