Sponsor av Villmannsliv

Sponsor av Villmannsliv
Sponsor av Villmannsliv

søndag 2. februar 2014

Test av Troll Collection's ytterklær:

 Test av Troll Collection's ytterklær:
 
Som de fleste sikkert har fått med seg så har jeg fått Troll Collction AS med meg som sponsor av bloggen. I pakken fra Troll var det alt fra ytterklær til underklær. Vi har bevisst brukt disse klærne hver eneste gang vi har vært ute. Nå har vi da stengt tatt ikke fått skikkelig vinter i Lofoten, med snøfyk og diverse, men vi har allikevel prøvd ut klærne på forskjellige turer i rundt i nærmiljøet.
Jentungene, og spesielt Lovise, som er eldst, har prøvd ut klærne i vått og surt vær. I tillegg har vi hatt temperaturer langt ned på den blå gradestokken den siste måneden.
Vi fikk klær til begge ungene. Samme klær, men i forskjellige størrelser og farger. Siden vi fikk så mye klær levert, vil det å skrive slike tester som dette være et pågående prosjekt. De vil bli publisert litt etter hvert utover vinteren.
 
Jeg vil begynne testen med Lovise's favoritt:
 
Skalljakke og skallbukse :
 
Buksa og jakka er av type Supplex allværsstoff og har Condura som forsterkningsstoff. ( om har jeg forstått dette rett)
 
Supplex:
-  5000mm vannsøyle
-  >100000 Martindale slitestyrke
-  2000g/kvm/24t pusteevne
Condura:
-  10000mm vannsøyle
-  >100000 Martindale slitestyrke
 
 
(Martindale Abrasion TestMetoden som brukes for å teste slitestyrke i tekstiler heter ”the Martindale Abrasion test”, og har vært møbelindustriens standard i 70 år. Gjennom bruk av maskinkraft måles antall omdreininger som stoffet tåler, før det svekkes gjennom løse tråder eller hull.)
 
Systemet til Troll Collection hvor man kan bruke diverse mellomplagg om hverandre, er genialt. Klær som kan brukes slik, er merket med et stykke av et puslespill. Dette ser du lett i katalogen, eller på nettet. Klærne i testen har dette puslespill-merket, men de innvendige varmeplaggene i merinoull skal jeg skrive om ved en senere anledning.
 
Jakka har ei god og romslig hette med pels. Pelsen og selve hetten  kan tas av om ønskelig. I tillegg har hetten gode innstrammingsmuligheter. Det er også innstrammingsmuligheter i nedre kant av jakken. Jakken har en liten innerlomme.
Av utvendige lommer finnes det en på armen, som har glidelås, og en på hver side, begge med glidelåser. Ykk kvalitet på glidelåsene. Det er bra.
I front har jakken doble sett med glidelåser, hvor den innerste har et tøystykke som overlapper glidelåsen. Glidelåser er som kjent ei kuldebro, og det er nok derfor Troll har gjort det på denne måten. Dette er en kjempebra detalj som viser at de tenker kvalitet. Den ytterste glidelåsen har også et tøystykke som overlapp, men denne er festet med borrelås. Bra!
Gode innstrammings muligheter med borrelåsfester gjør at armene kan strammes nesten tett.
Jakken har også forsterket ryggparti. Alle som har unger vet vel at det kan være en fordel... :)
 
Buksen er av samme kvalitet som jakken. Glidelås i gulf. Forsterket rumpeparti, nederst på foten, og kneparti. Selene har gode fester, og det forhøya ryggpartiet har i tillegg ekstra varmestoff i 100% merinoull. Enda en gjennomtenkt detalj.
Buksa har to lommer, en på hver side. Begge uten glidelåser. Nederst på beinet er det en splitt slik at det er god klarning for å tilpasse buksebeinet rundt for eksempel sko. Glidelåsinnstramming nederst.
I tillegg har buksa en kraftig gummihempe til å feste under skoene. Denne kan tas av og skiftes.
 
 
 Fordeler:
 
-  Todelt, altså lettere å regulere temperaturen
-  Kraftige Ykk glidelåser
-  Lette og bevegelige klær
- Vanntettheten holder mål
-  Forsterket på utsatte plasser
-  Gode instrammingsmuligheter
-  Praktisk oppbygging. Tenker da på fleksibiliteten med den avtagbare innerjakken.
-  Gode detaljer
-  Prisen på 1299,- for et sett med ytterjakke og innerjakke er verdt pengene. Det samme gjelder for settet med bukse og varmebukse. Det koster 999,-
 
 Ulemper:
 
-  Skulle ønske at borrelåsstrammingene nede på føttene var litt lengre.
-  Det skulle vært mer og større refleks på dette settet
 
 
 Konklusjon:
 
Jeg sier det ganske enkelt slik: "Jeg har begynt å tro på Troll igjen...". Dette er gode klær som ungene trives i. I dette settet har ungene god mobilitet, samtidig som klærne holder vind og vatten ute. Jeg kan anbefale disse på det varmeste. Jeg har egentlig ikke mer å si om den saken.
 
 
Lykke til med dine nye Troll klær!
 
 

Lovise i Troll fra topp til tå!

Det var kaldt å stå på isen uten ytterklærne på.....

For å gå inn på Troll Collection trykker du ganske enkelt her: http://www.trollcollection.no/, eller trykk på logoen til høyre i bloggen. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar