Sponsor av Villmannsliv

Sponsor av Villmannsliv
Sponsor av Villmannsliv

torsdag 7. juni 2012

Test av Hilleberg Staika telt:

Test av Hilleberg Staika:For et par år siden kjøpte jeg meg dette Staika teltet. Jeg er kjempe fornøyd med løsningene og oppbyggingen av teltet. Jeg har ikke fått brukt teltet på noen av mine lengre turer, men derimot på mange små. Teltet har vært brukt i snø, i kraftig vind og regn. Jeg vil ikke beskrive teltet i teknisk detalj. Tekniske data ligger som vedlegg mot slutten av artikkelen.Teltet er lett å sette opp, og enda lettere å demontere. Teltet har en selvbærende konstruksjon som gjør at det er spesielt attraktivt hos kajakkpadlere. Dette er også en fordel om en vil prøve liggekomforten før en bardunerer teltet. Blir vinden for sterk kan en også løsne ned stengene og la resten av teltet ligge bardunert på bakken.
Staikaen har to innganger med gode løsninger på hvorden en fester dørene til siden. Dørene festes med klips til stengene, eller strikk og klips på innerteltet. Dette fungerer svært bra.
Ytterduken festes til stengene med klips. Disse er kraftige og slitesterke.

Bardunene på dette teltet er noe av det jeg er mest fornøyd med. Solide barduner som sjelden tvinner seg. Det er viktig, spesielt i ruskevær...Bardunene er lette å justere, og sitter bra med de spesielle pluggene som følger med teltet.


Testresultat:


Fordeler:

- Vindstabilt
- Tåler snø
- God plass
- Lett å montere
- Bra barduner
- Bra løsninger på de fleste ting
- God lufting ( obs på snøfokk siden luftingen er i toppen)
- Bra plugger
- Bra oppbevaringspose
-To innganger med to fortelt.Ulemper:

- Prisen
- Vekt
- Mangler stormmatter
- Blir som andre telt fort varmt i solsteiken...
- Lite fortelt. Dette er egentlig ikke noe problem.


Konklusjon:

Løp å kjøp!
1 kommentar: