Sponsor av Villmannsliv

Sponsor av Villmannsliv
Sponsor av Villmannsliv

mandag 28. mai 2012

Flakstad del 1:

Flakstad del 1:


Etter en dag med mye skaugåing på jobben går nå turen direkte fra Svolvær til Flakstad. Jeg er allerede trøtt i kroppen etter all gåinga tidligere på dagen. Ryggsekken ligger pakket og klar bak i bilen og venter. Det er bare å hive seg i det, tenker jeg. Det er fredag i dag og været er bra. Litt overskyet er det, med enkelte solgløtt inne i mellom.


Det er alltid tyngst den første dagen når en er på tur. Så derfor har jeg bestemt meg for å ta første rast etter bare 3-4 km. Destinasjonen er et vann med sjøforbindelse. Jeg håper å få noen fine sjøørreter der til kvelds. Det er en forholdsvis bra sti innover, men jeg er usikker på om det er en tursti eller en sauesti jeg går på.


Terrenget er lettgått på den første etappen. Dette skulle forandre seg på min andre etappe...(del 2 av turen)

 Jeg kommer frem til plassen. En nydelig plass sådan! Det står to restaurerte hytter i strandsonen. Jeg går et stykke forbi, til jeg kommer til en gammel grunnmur. Muligens grunnmuren er fra krigen?

Teltet blir satt opp i nærheten av den gamle grunnmuren, på en grønn gresseng. Dette er en kjempefin teltplass som er skjermet mot den verste vinden. Plassen har i tillegg kjempefin utsikt mot Vestvågøy, Sundsheia og Skottind på Ballstad. (noe av utsikten vises på bildet 2. øverst)
På kvelden får jeg besøk av min faste følgesvenn her i nord, Mr oter.... Merkelig nok har oteren en tendens til å dukke opp på de fleste av mine turer her oppe.Noe av utsikten fra teltet vises her.


På vei inn mot Sørdalsvatnet.Utrolig mange fine fosser på denne tiden av året. Snøsmeltingen er årsaken.

På vei innover så jeg dette ørnereiret. Jeg så ingen tegn til aktivitet på den tiden jeg beveget meg i området. Det er ikke lett å se det fra dette bildet, men reiret er høyt oppe i en fjellside. Sikkert 100 meter over sjønivå.

 
Jeg bestemte meg for å prøve fiskelykken i Sørdalsvatnet (bildet under). Etter noen kast med stanga fikk jeg fisk. Det var ikke hvilken som helst fisk jeg fikk! Etter min store forundring dro jeg opp en torsk. Hva i helsike! Jeg måtte smake på vannet, å joda, saltvann! Senere fikk jeg også 5 stk småsei. Ingen sjøørret bet på. Det ble torsk og småsei til kvelds denne dagen. Det er jo fisk det og...
Jeg gikk til sengs god og mett ca 00.30.Sørdalsvatnet


Bildet er tatt fra teltåpningen...


Ballstad er på andre siden av odden du ser på bildet.

2 kommentarer:

  1. Det er mange fine bilder her ja. En del av disse kunne vert motiver for maling. Stå på villmann!

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det e barra å finna fram penslane igjen....

      Slett