Sponsor av Villmannsliv

Sponsor av Villmannsliv
Sponsor av Villmannsliv

mandag 30. april 2012

Med barn i kano:

Med små barn i kano:

Jeg har lenge tenkt på å skrive denne artikkelen. Artikkelen omhandler å ha barn med seg i kano.

 Det er få ting som varmer mer i et fars hjerte enn å se jentungen/ guttungen kose seg på tur. Det er her kanoen kommer til sin rett. Ved å bruke kano som framkomstmiddel kan en komme seg mye lengre, og bruke mye mindre krefter en om en skulle gå til fots.
Har en unger med på tur er en også avhengig av dra på "mye ekstra" som en ellers ikke hadde tatt med.
Er barnet lite og bruker bleier, er det viktig at en sjekker med jevne mellomrom. Blir barnet vått og derav kaldt har en sirkuset i gang. Da er det bare å slå leir!

Det aller viktigste å ha med til barnet er en egnet redningsvest (med krave). Varme klær (min to skift), og en god og varm sovepose (om en er på telttur). For all del ikke glem tutten......og våtservietter!

Små barn blir ofte rastløse og fort lei. Det er viktig å aktivisere barnet. Det er ikke så mye som skal til. En pinne med en taustump eller lignende er ofte nok....
Blir barnet lei er det ingen annen utvei enn å stoppe og ta en rast. Husk, turen skal gjøres på barnas prinsipper, og det er bedre med en pause for mye, enn en for lite.

Framme i leiren:

Barn elsker å fiske! Bruk en liten fiskestang eller pinne, med dupp og mark i enden. Er de heldige og får fisk har du reddet mange turer fremover...
Det jeg har gjort flere ganger, er å lage en huske i et tre. Dette blir som regel favoritten på turen.
For all del ikke glem bålkosen!!
Det som også er en fordel om en har barn med på telttur, er et godt liggeunderlag og et romslig telt.


Jeg har hatt jentungen med på kanotur og telttur fra hun var 1 år....Hun stortrives! Spesielt om hun får fiske med mark og dupp. Å ha henne med på tur har aldri vært noe problem. Hun gleder seg allerede til neste tur.....


Lovise når hun var 1 år. Hun storkoste seg i kanoen, men sovnet til slutt....2 kommentarer:

 1. Kjempe fint innlegg med mange gode tips! Likte tipset om å lage huske, det skal jeg prøve på neste telttur... Vi hadde vår første kanotur med barn nå i pinsehelgen og det ble en veldig positiv erfaring og vi gleder oss masse til neste tur. Har lagt meg til som følger av bloggen din :-)

  SvarSlett
 2. Takk for fin tilbakemelding. Håper dere får mange fine turer utover sommeren. Jeg, for min del er midt oppi husbygging og har det veldig travelt for tiden. Jeg får litt bedre tid i mot slutten av sommeren, og da skal jeg og min datter på en litt lengre kanotur her i nordland. Vi gleder oss vi også.
  Husk, har ungene det gøy, har du det gøy!
  lykke til på tur.
  mvh
  villmann

  SvarSlett