Sponsor av Villmannsliv

Sponsor av Villmannsliv
Sponsor av Villmannsliv

lørdag 7. april 2012

Snøskred og nestenulykke:

 Snøskred:

I dag var jeg og min svoger Anders på en liten skitur i fjellet. Det som tilsynelatende så ut til å bli en fredelig og fin tur, ble etter en stund litt i friskeste laget. Føre i dag var i tyngste laget. Spesielt i bratte oppoverbakker kom jeg til kort... Anders hadde langfeller og kom seg mye lettere frem enn meg, som hadde Åsnes sine kortfeller. De er rett og slett ubrukelige i bratte oppoverbakker med mye nysnø!
Når vi var på toppen hørte vi et voldsomt brøl. Vi trodde først det var noen som ropte på oss. Noen som ville slå følge. Det var det ikke, for på andre siden av dalen så vi et skred som var i ferd med å gå. Vi trodde først at noen var tatt i raset og fortet oss ut på kanten, for å se om vi så noen i snømassene. Raset var et stykke unna, og vi var nødt til å bruke zoomlinsa til å sjekke. Det vi så var at på toppen stod det en mann og viftet med armene. Lenger nede i raset stod det en skikjører som såvidt berget livet. Det var han som hadde utløst raset, derav det høye brølet som vi hørte. Det har vært stor skredfare i Nordland og Lofoten den siste tiden, og her som skredet gikk nå er en plass det alltid går skred på vårparten.... Etter min mening er det idioti å kjøre ski på slike plasser!!
576m rett ned..........


Her ser dere hvor skiløperen satte utfor. Begynnelsen av raset vises nede til venstre.

Personen på toppen var nok han som varskuet han på ski. Det skal han være glad for....

Her vises raset i sin helhet. Lite hyggelig å treffe steinura i bunnen....Her ser dere tullingen med englevakt! Han er på vei opp midt i bildet. Et lite stykke til høyre fra han, ser dere at han har tatt en liten sving under fjellnabben. Det var nok dette som berget livet hans.
En kort tid etter gikk det snøras i hele fjellsiden.
Her har han komt seg opp etter en strabasiøs sikk sakk tur ...
Oversiktsbilde. Raset med skikjøreren gikk til venstre i bildet.

Her ser dere skisporene til Anders og undertegnede. Bildet er tatt med telefonen på vei ned igjen. Litt flaks må man ha ;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar