Sponsor av Villmannsliv

Sponsor av Villmannsliv
Sponsor av Villmannsliv

mandag 6. februar 2012

Oter i SunnlandsfjordOter- familie i Sunnlandsfjord

I går hadde jeg meg en liten rekognoseringstur til en avsidesliggende plass kalt Sunnlandsfjord. I tidligere tider bodde det folk her. Stedet består i dag av 3-4 hus/ gårder som er restaurerte, og brukes som sommerboliger. Plassen er i dag fraflyttet.
Innerst i fjorden ligger det et lite vann som jeg har hørt skal huse rikelig med sjøørret i de isfrie månedene. Siden nå ligger ca 50 cm is, tok jeg selvsagt med meg isboren og isfiskeutstyret. Det var 12 minusgrader, og sikkert liten til sterk bris i luften. Det var faktisk uvanlig kaldt..... Jeg var godt kledd, men jeg var veldig glad jeg hadde med meg dunjakken!
Tårene som kom av vinden frøs fast i øyekroken, og for å ikke snakke om fingrene som var lyseblå.....
Dette gjorde at fisketiden på isen ble noe i det korteste slaget. Fisk fikk jeg derimot. En ørret på 10cm....

Jeg bestemte meg for å fyre opp et bål. Sjelden har det vært så lett å fyre bål som akkurat her. Så lenge du er langs sjøen, ligger det alltid rekved som kan brukes som ved, men i mitt tilfelle var det en stor bjørkeskog med massevis av døde trær.

På turen innover mot fjorden kommer jeg over en oter- familie på seks. Heldigvis hadde jeg med meg kamera og fikk tatt noen herlige bilder.Denne nydelige tassen er sikkert ikke gammel....Det var flere oter- unger som prøvde å komme seg oppå land i bølgene. De ropte hele tiden på foreldrene, og jeg var bare på plassen i kort tid, for å la dem få fred igjen fortest mulig. 
Den kom seg opp til slutt....Slik lå den og kikket på meg i lang tid.Dette er det eneste bildet jeg fikk av hele familien samlet. Foreldrene og en unge til høyre i bildet. Tre unger vises til venstre i bildet. Familien kom litt brått på, og det ble litt kaos i kamerastyringen. Det er dette så er forklaringen til den dårlige kvaliteten på bildet.
Destinasjonen for turen. Innerst i fjorden ligger det lille vannet som jeg fisket på.


Kom over dette revehiet. Hiet har to innganger/ utganger. Her skal jeg ha et nytt besøk utpå vårparten.....
Traktoren har vel sett sine bedre tider...
Til Frank: joda det er mulig å lage bål her oppe i nord :)
Nyrestaurert. Flott byggverk!

Ikke akkurat lett å gå på denne stien.....


4 kommentarer:

 1. Pju, det va nå godt å sjå, va bekymra for at du vanntrivdes der nord, siden eg ikkje hadde sett bilde av at einaste kaffibål etter at du blei nordlenning.
  PS. I dag begynte eg på jegerkurs, så hvis eg står på prøven, kan eg komma nordøve å hjølpa deg med rypejaktå.........

  SvarSlett
  Svar
  1. Det va på tide. Du stryke nok på fuglane;)

   Slett
 2. sorry at eg blanda meg inn her , men det e så kjekt å fylgja med på turane dine , Det er ei lyst både å lesa og sjå dei fine bildene !! noge anna enn bakkeriene dette her ja , :) !! ska helsa frå Einar ( og då e eg vel ikkje så anonyme ) :)

  SvarSlett