Sponsor av Villmannsliv

Sponsor av Villmannsliv
Sponsor av Villmannsliv

onsdag 30. november 2011

Øvre Anarjohka Nasjonalpark:

En liten turbeskrivelse og litt logistikk rundt turen til Bavtajohka.... ( flere bilder fra turen ligger under "Favoritt turer" til høyre på siden.) Jeg legger til tekster og bilder litt etter litt. Både eldre turer og turer av nyere dato vil jeg oppdatere når tiden er inne og notatboka er funnet fram. Så det er bare å følge med :)

Bak denne turen ligger det en hel del planlegging...og tusenlapper. Siden både Frode og undertegnede kommer fra vestlandet sier det seg selv at det ligger arbeid i å få realisert denne turen. Spesielt logistikk- delen med forsendelser av baggasje og kanoer. Vi brukte posten til dette, og om jeg ikke husker helt feil kostet et kolli på vår størrelse ca 300kr. Vi hadde to kolli, en ryggsekk og en kano som skulle tur og retur. Dette ble det penger av!
Henting av utstyret som ble sendt med posten organiserte vi slik, at vi sendte det til piloten som skulle fly oss inn til Buolza Javri med sjøfly. Dette hadde vi selvsagt avtalt med han på forhånd.
Vi landet på flyplassen i Lakselv, og tok bussen derfra inn til Karasjok. I Karasjok bestilte vi taxi, og denne kjørte oss inn til Geadgeluoppal hvor sjøflyet låg stasjonert. Logistikken på turen gikk smertefritt. Også turen hjem gikk smertefritt.

Når det gjelder selve turen var dette en tur av det heller sjeldne kaliberet. Vi hadde knallbra vær stort sett hele turen, bortsett fra noen få byger i Buolza Javri, og også når vi bar utstyret over fra Karasjohka til Bavtajohka. Turen gikk oppover Karasjohka et stykke til vi kom inn til et parti på elva som blir kalt Davimus. Her gikk vi i land, tok oss en god kaffepause før vi begynte å pakke om utstyret. Vi følgte planen som var å passere Cuovzavarri for så å komme oss over til Cuovzajavri. Skal du gå denne turen kan det være en god ide å følge høydedragene og prøve å unngå myrene! Å gå i myr er med sekk er tungt. Jada... vi bommet litt på kartet i første vending, men hentet oss fint inn igjen til vending nr to..

Å prøve å padle fra Cuovzajavri til det lille vannet som ligger på østsiden ( husker ikke helt hva det heter) går ikke an! Vi prøvde dette, men endte opp med å slepe/ bære kanoene over. For et slit!! I begge disse to vannene var det tilsynelatende masse fisk. Vi såg flere vak, men siden det var svært grunnt var det å slenge fiskestanga så og si umulig. Regner med at det var gjedde.
Om noen har tenkt å padle fra dette lille vannet på østsiden av Cuovzajavri og ned til Bavtajohka, bør det være rikelig med vann i elva. Da vi prøvde var det lite vann, og det hadde helt sikkert gått fortere å bære kanoene ned....

På turen vår hadde vi to og ei halv uke til rådighet. Vi brukte litt mindre, fordi turen nedover Bavtajohka gikk litt raskere enn vi hadde forventet. Dette var en helt spesiell tur som vi aldri glemmer. Det fine været, all fisken, bjørnen?, reven, ugla og .... har alt bidratt med til at akkurat denne turen ble så spesiell!!

En tur vi kan så absolutt anbefale!Begynnelsen på var tur nedover Bavtajohka

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar